Bärpaj

Det finns många olika recept på smulpaj, men detta är ett av dem som jag använder.

för fyra personer:
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
4 tsk strösocker
100 gram margarin + till smörjning
ca 225 gram bär, frysta eller färska, t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar.

1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsäker pajform.
2. Blanda ihop mjöl, havregryn och socker i en bunke. Finfördela margarinet med fingrarna och blanda ihop till en grynig massa.
3. Lägg i bären i formen och strö över lite socker. Strö över smuldegen över bären i ett jämnt lager och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills degen har fått färg.

Du kan äta pajen med glass, vaniljsås eller vad du nu vill. Allt är gott! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0