Vecka tjugioett

Min vecka har varit bra, jag var som sagt på prao på dagis. Det var kul och det är inte så mycket mer att säga om det, egentligen. Jag har pluggat också, och sett ganska många Doctor Who-avsnitt. En hel serie faktiskt. Hehe.
 Ja, sen har jag gjort det vanliga; lyssnat på musik, läst osv.
 Och juste, en tavla anföll mig idag, men det är ingen fara. Jag överlever nog ;)
 Jag är så uttråkad just nu, och trött, så jag ska se klart på lite extramaterial på Doctor Who och sen kolla på Mästarnas mästare final.
 Grattis till alla mammor förresten! <3
Ha det bra, nu är det snart sommarlov!

Prao

Idag har jag varit på förskolan och jobbat, haha ;) Det var ganska kul, och resten av veckan ska jag vara där. Jag vet inte om jag kommer hinna blogga så mycket den här veckan. Ha det bra, byee

Rabarber rabarber

Idag har jag varit inne i stan med lillebror och mamma på rabarberfestival. Det är något firande för rabarbern. Det var marknad och jag åt glass inne på världens bästa glassställe enligt mig själv. Två kulor i strut, Lakrits och Päron. Mums!
Sedan sprang jag in på bokhandeln och hade det mysigt. Sen åkte vi hem och jag har pluggat resten av dagen. Stånggångsarbetet går jättebra! Det är typ klart. Jag ska fundera resten av kvällen och natten om det är något som saknas. Sen skickas det iväg!
Nu måste jag komma på något nytt att skriva om eftersom jag har berättat om mig själv nu. Vill någon veta mer? Eller vill ni läsa något annat, som en historia, mer musiktips, frågestund, mer böcker, mer te osv? Jag vill ha förslag!
Om mindre än en månad är det Linkin Park! Wohoo! Jag längtar väldigt mycket, jag är så taggad!
Ha en mysig lördag, eller hur ni nu vill ha det. Byee.

Min klädstil

Det är dags för sista delen i min lilla "hej det här är jag-grej". Idag handlar det om min klädstil.
Jag har en väldigt simpel klädstil, som helt enkelt går ut på att jag bär det jag tycker är skönt och snyggt. Jag tycker nog mycket om kläder, men det är inte så viktigt egentligen... Jag gillar H&M mycket, det är nog min favoritaffär. Jag kan sitta mycket läng e och kolla på kläder på deras hemsida! För att göra ett lite snyggt avslut, haha, kommer ett litet test!
Beskriv din stil med 3 ord. Enkel, bekväm, vanlig
Vad innebär mode för dig? När jag hittar något som anses modernt som jag skulle vilja ha, jag är nog inte så moderiktig... Eller
Vilka är dina favoritaffärer/ butiker? H&M, helt klart. Men Zarah har också snygga kläder!
Shoppar du second hand? Nej, det är jag inte så bra på...
Vilken är din favoritdesigner? Jag vet nog ingenting om de mest kända, men jag har sett Emma Watsons kollektion och den är otroligt fin!
Vad är din favorit i sommar? Jag tycker att byxdress är riktigt fint, det gillar jag starkt i sommar!
Hur mycket shoppar du för i månaden? Vet inte riktigt, jag shoppar inte så ofta. Kanske i genomsnitt 50-100kr?
Dyraste plagget respektive billigaste? Vet inte riktigt, kanske förra årets skolavslutningsklänning, den var rätt dyr hehe. Det billigaste... Strumpor?
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? Det tror jag, jag shoppar ganska lagom mycket, tycker jag i alla fall!
Brukar du tröstshoppa? Har aldrig gjort, har inga planer på att börja...
Högklackat eller lågklackat? Helst ingen klack alls, men isåfall högklackat, det kan vara jättefint.
Vilken är din drömväska? Jag har redan en väska jag gillar, men min mammas gamla väska som in storasyster övertagit skulle jag absolut vilja ha! Den är nog väldigt second hand... Jag är inte så jättemycket för väskor egentligen.
Vilket blir ditt nästa köp? Har precis beställt en skjorta och ett par jeansshorts från H&M.
Vilka är dina stilikoner? Emma Watson tror jag, jag gillar hennes stil. Men min systers är också jättefin, om det räknas!
Favoritplagg/kombination just nu? Jeansshorts med en skjorta. Eller min jeansklänning från MQ och ett par sandaler. Eller bikini. Eller min jeansskjorta med svarta shorts. Hehe ;)
Favoritaccessoarer? Armband från Pandora, massa halsband, till exempel mitt kompishalsband med en G-klav som jag har gjort själv. Mina fina kompisar har likadana!
Nu vet ni lite mer om mig och min stil, ja ni fattar lite mer. Ciao!

Stånggång

Nu i veckan har jag haft ganska mycket att göra, så detta har kommit i andra hand. Men denna vecka har jag i allla fall varit på stånggången och en dvd-box med mycket Doctor Wh har kommit hem till mig! Jag kollade på två avsnitt idag, och det var riktigt bra trots att de är lite annorlunda... Nu i helgen kanske det inte blir så mycket bloggande, men jag ska försöka! Kram

Trippelt upp

Idag hade jag historieprov. Det gick bra och jag är nöjd. Tyvärr så har det mesta av plugget gått åt till det, så imorgon är det spanskprov och jag känner mig inte så förberedd, hjälp! På onsdag är det också "den heliga stånggången", haha. Det är ett arbete som inte är heligt alls, men vi går på en gammal led där det har varit en stånggång och gruvor och annat intressant. Egentligen är det inte heligt. Det blir bara så mycket uppståndelse om det, så efter ett tag tror man att det är av något helt otroligt, typ ett under! Riktigt så taggad är jag inte, men det ska bli kul. Ha det bra nu så återgår jag till plugg... Ciao!

Min favoritmusik

Jag lyssnar mycket på musik, och jag har alltid några favoriter där också. När jag var mindre lyssnade jag mycket på idol-vinnaren Agnes och på Kelly Clarkson. Kelly Clarkson lyssnar jag fortfarande på ibland, jag tycker mycket om hennes låt Breakaway.
Min kompis Saga introducerade mig till Linkin Park för några år sen, och efter det så har min musikstil ändrats lite. Jag tycker till exempel inte så jättemycket om typiska poplåtar, som Justin Biebers eller liknande. Ibland sätter jag dock på lite Taylor Swift och tänker tillbaka på Portugal i höstas... Och så lyssnar jag väldigt mycket nuförtiden på soundtracket till Doctor Who! Det är lite skumt, men det är otroligt bra! För att sammanfatta min smak så är den ganska spridd, jag kan nog lyssna på i princip vad som helst!
Det jag tycker är viktigt med en låt är i alla fall texten och melodin, när de går ihop kan det inte bli bättre! Men som i till exempel Doctor Who-soundtracket, där det är mest instrument, är det känslan som är viktigast! Och förresten, grattis till tredjeplatsen Eric Saade, det var kul att vi kom så pass bra! Här nerre kan ni lyssna på några favoritlåtar.

Min favoritbok

Jag har många favoritböcker, men jag har valt ut två som är definitiva i toppen. Den första är Harry Potter. Det kommer nog inte som en precis överraskning, men de har varit mina favoritböcker sen i tredje klass då jag läste serien så långt den hade hunnit då. Jag blev helt förtrollad, och mycket har nog göra med de fantastiska filmatiseringarna! Mina favortiböcker i Harry Potter-serien är nog Fången från Azkaban, Fenixorden, Halvblodsprinsen och självklart Dödsrelikerna! Jag kan inte vänta till del två i filmen!
 Min andra favoritbok/serie är Eragon, eller Arvtagaren som serien egentligen heter. Jag började läsa de i sexan då jag fick bok ett i födelsedagspresent, och de väldigt bra! Nu i höst kommer sista boken ut, det är en plågsam väntan... Arvtagaren är en otroligt välskriven serie med otroligt tjocka böcker, och med en otroligt bra story! Det är ssynd att filmen är så usel. Ärligt talat, titta inte på filmen. Eller läs böckerna innan, annars förstörs hela nöjet. Men allt är fel i filmen, det finns inga ursäkter. Jag tror att de som gjorde filmen läste på wikipedia, för på wikipedia är det fel... hehe.
 Dessa serier är i alla fall mina favoriter, men Bröderna Lejonhjärta har alltid varit lite speciell för mig också.
 Jag läser väldigt mycket, i större delen av mitt liv har jag nog suttit framför en bok. Det är tyvärr mindre läsning för min del nuförtiden, eftersom skolan har blivit viktigare och viktigare.
 Om ni vill veta vilka böcker jag inte gillar är nog Twilight på första plats. Jag säger inte mer.
 Ha det bra!

 


Teburkar!

Jag har länge letat efter några snygga teburkar, och nu hittade jag på panduro hobbys hemsida lite snygga burkar som jag funderar på att köpa :)



Burkarna är i trepack som ni ser och ett kit kostar 139 kronor.

Ha en bra fredagkväll!

Min syn på skolan

Jag går i klass 8a, en klass som jag trivs jättebra i. Där finns inte så mycket gruppindelningar, och det är okej att vara en "pluggis" och satsa på arbetet. Min klass är lugn och trevlig, helt enkelt en bra stämning!
 Jag tycker om att gå i skolan, det är kul att lära sig nya saker och även om vissa lärare är konstig, jobbiga eller omedvetna komiker som ger mig en skrattattack, så trivs jag där, i klassrummet med block och penna i högsta hugg. Ibland är jag lite skoltrött och vill bara hem och sova, och det känns som man drunknar i läxor och prov och inlämningar och jag vet inte vad. Men det känns som det är värt det i slutändan.
 För mig går det alltså bra i skolan, och förmodligen beror det på mina underbara kompisar som hjälps åt och får en att må bra. Det beror nog också på mina lärare som ställer precis rätt dos med krav. Jag tycker att alla borde få ha det så!
 Mina favoritämnen är engelska, svenska, geografi, samhällskunskap, historia, bild och musik. Nu vet ni det! ;)


Middag

Min mamma fyllde år i april och min present var att laga en trerätters middag till henne. Jag håller på och ordnar med det nu. Det kommer bli skagentoast till förrätt, fetaostlax och grönsakspasta till varmrätt och blåbärspaj till efterrätt. Jag tänkte lägga upp recepten senare och det kommer nog lite bilder då också!
 Idag har jag i alla fall mest tagit det lugnt och lagt lite av plugget åt sidan. Vad tyckte ni förresten om eurovision igår? Det var kul att vi kom vidare även om jag inte gillar låten så mycket... Och det ser ganska läskigt ut när bakgrundsdansarna kittlar honom! Hoppas det går bra ändå...


Semifinal

Just nu sitter jag och familjen och kollar på eurovision, Sverige tävlar ju idag. För att vara helt ärlig så tycker jag inte om vårt bidrag iår, det är absolut inget för mig! Men det skulle vara kul om vi gick till final. Idag har jag i alla fall pluggat, jag har ganska mycket att göra just nu... Men ha en bra kväll och godnatt!

Tråkigt

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men de senaste dagarna har det varit helt omöjligt att skriva något inlägg, eftersom något konstigt har hänt med bloggen de senaste dagarna. Jag ska försöka hinna ikapp mina inlägg, men detta fel har gjort det svårt... Hoppas ni orkar med det ändå! ;) kram

Glömt

Idag slogs jag av faktumet att jag helt glömt bort att berätta om mig själv förra helgen, då mycket hände och jag hade fullt upp. Så i helgen kommer självklart två delar på samma gång!
Nu tänkte jag ta och sörpla på en kopp te, eftersom jag är galen i te och för att vädret är soligt... Idag kommer i alla fall min familj ha lite fredagsmys och se på någon hyrd film, kanske chips och godis och en god middag. Hoppas ni får en bra kväll!


Tröttis...

Jag gick hem idag från skolan då jag kände mig lite sjuk och hängig. Inte så intressant, med andra ord...;) Men nu mår jag bättre och jag tror det blir skola imorgon. Jag måste sova nu eftersom jag är väldigt trött, men har lite planer på inlägg imorgon! Goodnightie! ;)<3

Vokalerna

Idag var jag i skolan som vanligt, och på eftermiddagen var det kör med Becka. Vi blev väldigt flummiga mot slutet och för en gång skull blev det mycket skratt! Nu senare ikväll blir det plugga filmhistoria och lyssna på musik! :) Och nu så har förresten trailern till Harry Potter kommit ut! Kolla här nere, jag blir så spänd på filmen!

Tuesday

Hallo! Idag blev det som sagt skolfoto, och vi slutar tidigt på tisdagar så vid halv två kom jag hem. Just nu sitter jag med skolarbete och lyssnar på musik, soundtracket till Doctor Who, hehe ;) Dagen är i alla fall lugn så länge och än så länge har pluggandet inte tagit över mitt liv igen... Ha en bra tisdag! :)

Morning!

Nu är jag uppe riktigt tidigt och gör mig klar för skolan. Jag kommer ha en topp från Portugal, som jag köpte där i höstas, och svarta jeans och ett halsband. Jag är ändå inte då förtjust i att ta skolfoto, men jaja ;) Ha det bra idag! :)

Salami

Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag, men det har varit väldigt mycket fullt upp de senaste dagarna. Idag började i alla fall skolan igen. Det var inte så speciellt, men efter skolan gick jag och Eline runt i mitt område och sålde salami. Vi var riktigt otaggade men fick sålt fem salami! Oooh! Vi samlar in pengar till klasskassan, om ni undrar :) Nu tänker jag ha och bestämma vilka kläder jag ska ha imorgon eftersom jag har skolfoto då! Kram

RSS 2.0