Digitalkamera

När jag kom hem idag såg jag att mina kläder från H&M har kommit! Yay! Blusen passade helt perfekt och cardiganen också :) Shortsen kommer komma lite senare i vår, och linnet glömde jag visst beställa... Oops!
Som tur är så kommer mamma och jag åka till H&M i helgen istället :) Då kommer jag även prova ut converse (min syster och mamma ska till London om två veckor och köpa med sig ett par hem till mig. De är billigare där) och kanske köpa en ny säng! Nu har jag nämligen tjatat till mig en gammal tv som syrran hade förut, så sängen kommer bli lite av en soffa...:)
Annars så har dagen mest varit lugn. Jag har funderat lite om jag borde ta och köpa mig en ordentlig digitalkamera, och så har jag pluggat förstås. Nu blir det lite mys, tror jag ska sätta på en kopp te, och lite plugg. Kram :)

Mys

Tre saker jag inte förstår mig på: Hur en människa kan kasta bort sitt liv, krig och de som inte läser böcker...
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: Boken "Bröderna Lejonhjärta", dator och collegieblock.
Tre saker jag gör just nu: Myser, väntar på att håret ska torka och smsar med min kompis Eline.
Tre saker jag kan: Jag kan spela piano (lär mig gitarr för tillfället), jag kan se det positiva utav situationen och jag kan vara precis den jag är.
Tre saker jag inte kan: Jag kan inte matte så bra, ha tålamodet att sy kläder och gå upp när jag vill (jag lovar, min kropp vägrar gå upp innan nio en helg... Något som jag har planer på att ändra...)
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: Linkin Park, Kina Grannis och mitt band när vi blir kändisar... Hehe ;)
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Att lösa gamla konflikter i tid, att bli en superfotograf och planera mera.
Tre favoriträtter: Pastasallad, fiskpinnar och GLASS!

Hoppas du förstår mig mera nu :) Kram

Tesamling

Jag har tänkt lite på att börja samla på te i olika teburkar... Låter det som en bra idé? I så fall blir det lite bilder när samlingen har kommit igång :)
Idag så har jag i alla fall varit i skolan, bild var favoritlektionen. Slutade ett som vanligt, väldigt mysigt :) Sedan pluggade jag lite fysik och nu tittar jag på tv :) Tänkte ta en dusch nu, men ha det bra :)

Glömsk

Idag kom jag på att jag inte skribit alls om vad jag gjort i helgen föruton att se på film, så nu berättar jag det här i stället...
 I lördags var jag på kör och det var okej, jag älskar att sjunga och så, och kören var inte fyra timmar som den brukar... ;)
 På kvällen åkte hela familjen på fyrtioårsfest, vilket säkert låter mycket tråkigt, men det var faktiskt jättekul, med Earth Hour sen. Maten var jättemums den med, och till efterrätt åt jag världens godaste äppelkaka! Åh så god den var! Önskar jag hade receptet, jag åt säkert tre bitar! Det fanns en kokos- och chokladkaka också, den var också grymt god, men inget kan slå äppelkakan! ;)

Ja, det var min helg... Men idag gick jag då i skolan, och alla jag mötte verkade väldigt trötta... Efter skolan följde Becka med hem och vi pluggade lite och drack te. Sedan bläddrade vi i H&M-katalogen innan hon åkte hem halv sju. Det var min dag kort sagt!

        
Bilderna är från google, men den här äppelkakan var ganska lik...

Kramar Ebba

Det levande slottet

Jag kom på att jag glömt säga att jag såg på "Det levande slottet", en Hayao Miyazaki-film, idag efter många år. En riktigt fin och bra film med ett oförutsägbart slut. Passar alla och är absolut värd att titta på, så sätt er i sofforna och titta!
Dock så är det en film som kanske inte anses vara en typisk film för filmkväll eller liknande, men just därför måste man passa på att se den hemma, och just därför så kanske man sätter på den under filmkvällen! ;) Man drömmer sig verkligen bort... Kram :)




Sofie och demonen Calcifer


Fyra stycken outfits

Måste säga att dessa outfits verkligen inspirerar... 
 Kolla byxorna! Jag känner att jag måste skaffa ett par... Med linnet och kavajen till tycker jag looken får en mjuk känsla.
 Jumpsuiten har ni redan sett, men visst är den riktigt fin?
 Klänningen med det virkade bandet i midjan tycker jag är riktigt söt! Speciellt med ett guldhalsband till, som på bilden.
 Den långa klänningen är jättefin, vad finns det mer att säga?


Mästarnas Mästare

Idag har jag pluggat mycket och jag förtjänar definitivt en paus... Jag lovade ju att jag skulle lägga upp bilder på vad jag snart kommer ha hemma från H&M. Jag beställde en blus också, men den finns som nummer två i inlägget Lajv och Gröna Lund, förutom att den är vit. Nu i efterhand så hittade jag såklart ännu mer jag ville beställa, men eftersom jag inte vill bli helt pank är det nog bra som det är... fast snart kommer jag nog åka in till H&M och köpa lite nya grejer igen...
 Och nu är det vår på riktigt också! Klockan ställdes ju om i natt, men det resulterar ju tyvärr i att man vill hoppa över skolan imorgon... Men nu ska man inte tänka på det ;) Ikväll börjar ett av mina favoritprogram på tv igen, Mästarnas mästare! Så om en kvart sitter jag i soffan och är lycklig! ;) Ha det bra :)
 

Jumpsuit

Jag hittade den här byxdressen på H&Ms hemsida, är den inte fin? Vill ha...
Tänker snart lägga upp bilder på vad jag beställde nu i veckan också, håll ut... ;)



Life isn't passing me by, its trying to run me over.

Hej allihopa :) Den här dagen har inte varit så speciell, men efter skolan följde jag med en kompis hem tillsammans med en annan kompis. Vi skrev stafettskrivningar och spelade Little Big Planet, som är ett jätteroligt och flummigt spel till ps3. Själv har jag inget tv-spel hemma så det är kul att göra det då och då! Jag har märkt att jag är mycket lättroad... Andra händelser idag är nog att alla årstider har tittat fram, på morgonen blåste det MYCKET, vid lunch var det lite vårväder och sen började det snöa! Som tur var blev det soligt efter bara en liten stund, så på eftermiddagen var vädret jättefint. Ja, nu tänkte jag sätta på en bra film eller läsa. Pluggandet får jag hoppa över...;) Kram

A moment closer to the Brightest Hour

DAGENS VILL HA: Fred på jorden (som alla andra dagar)
DAGENS KLÄDSEL: Blå jeans, cardigan, tröja med fåglar
DAGENS FRISYR: Först utsläppt, sen hästsvans
DAGENS LÅT: Brightest Hour (The Submarines)
DAGENS PLANER: Plugga fysik och samhälle, det gick inte så bra...
DAGENS SAKNAD: Pappa
DAGENS DUMMASTE: Pannkakorna som jag lagade (de gick sönder, grrr...)
DAGENS MISSLYCKANDE: e-strängen på min gitarr gick av, praosökandet gick åt skogen.
DAGENS KÖP: Omslagspapper
DAGENS GODIS: Special K-flingor
DAGENS HUMÖR: Glad och trött
DAGENS CITAT: "Jag är spansk i huvet."
DAGENS ROLIGASTE: Allt som fick mig att skratta

Optimistisk?

När jag stack ut nosen imorse småregnade det. Äsch, sånt händer och nu kanske snön smälter, tänkte jag och gick till bussen... i samma ögonblick kommer snön! Neeej! Det skulle ju bli vår ju! Som tur var så slutade snöandet efter en stund och ersattes av en skinande sol istället! Så ska det se ut! :)
Idag blev annars en mysig dag, dock en aning trött... Men snart ersätts pluggandet av roligare sysslor... En optimist, det är vad jag är, hehe...;)
Nu börjar jag också längta efter lite variation i garderoben. Tålamod har nog aldrig varit min starka sida.
Ha det bra idag, byee.

I'm wearing...clothes!

Nu har jag precis beställt hem lite kläder från H&M, yay ;) Det blev ett linne, shorts, en cardigan och en blus till lajvet :) Idag så hade vi massage på gympan... Det är alltid så mysigt och man vill bara sova... Och så en mattediagnos som gick mycket bra! Nu är det bara spanska och referat som måste pluggas! Ha det bra :)

Kängurumatte

Idag gick som vanligt i skolan, och dagen blev lite knäpp... Alla kanske inte vet att jag inte är jätteförtjust i matte, men emot alla odds...vet ni vad kängurutävlingen är? Det är en mattetävling där man "använder huvet", med mycket logik och sånt. Och jag kon tvåa av alla åttor i skolan! Det var väldigt skumt, men jätteroligt såklart! :)
Andra saker som hänt är att jag och mina kompisar har planerat mer om vårat lajv, och vi har bestämt oss för att sy mantlar och byxor ;) Det ska bli kul, men jag har inte det tålamod som krävs för att sy kläder... Hehe :)
Nu ska jag och storasyster se på Top Model, kram :)

Lajv och Gröna Lund

Den här helgen har jag varit med mina kompisar och sett på film i princip hela tiden, så jag har inte kunnat skriva. Men vi har kommit på mycket planer för sommaren, bland annat ska vi gå på Grönan tillsammans och lavja för första gången i våra liv ;) Så nu har jag letat efter lite bra kläder som passar :) och jag hittade de här blusarna! De två första är från H&M och den sista från Gina Tricot.



En av filmerna vi såg var How to train your dragon, och den var jättebra! Den rekommenderas! :)
Kram :)


Torsdag morgon

Den här veckan har det varit fullt upp med alla proven, så jag har inte hunnit skriva mer sen i lördags, som ni ser. Ja, det här är i alla fall min vecka...
Måndag: Studiedag! Väldigt skönt även fast dagen mest gick åt plugg...
Tisdag: Spanskaprov, det gick ganska bra med tanke på mina studier ;)
Onsdag: Idrott på morgonen, styrketräning igen! Träningsvärk igen...

Ja, idag så måste jag plugga mera, men ha det bra :) byebyee

Saturday

Idag ska jag gå på kör, en kör som jag gärna vill slippa...:/ Men sedan så kommer jag och mina tre absolut bästa kompisar från skolan samlas och se på film, se på melodifestivalen (fast bidragen iår är ganska mycket skräp) och ha det bra! Därför så skriver jag inte ikväll tror jag, så ha en bra lördag för det kommer jag ha ;) tjo

Mango och Persika

Idag har jag haft hemkunskapsprov, och det gick bra :) Efter skolan var jag med två av mina bästa kompisar och drack te, skrev stafettskrivningar och skrattade!
Teet vi drack var jättegott, mango och persikosmak. Nu ska jag gå och äta, ha en bra kväll! :)

Tröööött

Idag ska jag ha prov i hemkunskap, och jag är riktigt trött och har träningsvärk. Heja Ebba.
Måste göra mig klar nu, vi hörs!

Linkin Park!

Nu har jag precis ätit middag och ska gå och plugga :) Därför blir det ett kort inlägg idag.
Idag tänkte jag tipsa om Linkin Park, mitt favoritband just nu, och säkert länge framöver :D I sommar ska jag på konsert i Globen och jag längtar riktigt mycket! Just nu är mina favoriter "Burning in the skies" och "Waiting for the end", båda från deras senaste skiva "A thousands suns". Absolut värda att lyssna på!

Lite mer tips är att läsa Harry Potter - om du inte har gjort det förstås! Jag läste dem för flera år sedan, men tröttnar inte. Läs! :) Ja, jag är lite nördig gällande böcker... Det är min personlighet ;)
Ha det bäst, kram.

Plugg

Idag var en knäpp dag, för Ola Lindholm kom till vår skola! En av mina lärare vann för ett tag sedan en tävling som bästa lärare, och som pris skulle typ Ola komma och göra något... Han svarade på frågor och gav alla en autograf ;) ganska knäppt , jag är inte precis ett fan av honom men lite kul vad det :P haha...
Sedan har dagen rullat på som vanligt och jag måste nog plugga snart, för på fredag, på tisdag och på fredag nästa vecka har jag prov...inte så kul. Men vissa saker måste göras...
På idrotten idag körde vi förresten styrketräning, jag kommer ha sååå mycket träningsvärk imorgon!
Kram på er!

Onsdag morgon

Hej alla söta!
Nu ska man göra sig klar för skolan, så det blir ett kort inlägg nu, tror det blir ett längre ikväll om jag inte måste plugga.
Idag kommer en av mina bästa kompisar till skolan också, hon som har varit på kanarieöarna :) Ska bli kul att ses igen.
Förresten, ni vet ju att bloggen handlar om typ böcker och tetips, men jag undrar vad ni vill läsa om mer? Kommentera!
Ha det bra, kram!

Kvinnodag, Fettisdag och en speedad lärare

Hallo
Idag har jag gått i skolan och vi fick tillbaka religionsproven, min lärare chockade alla i klassen med sin snabbhet ;) Hemma blev det semlor och mys!

Finns inte så mycket mer att säga för idag, så ha en bra kväll! Nu ska jag gå och plugga och titta på tv...
Kram till tjejerna förresten ;) Hejdå ;)

Tårta!

Nu har jag precis ätit middag, lax och potatis, med tårta till efterrätt :) Har pluggat i princip hela dagen idag, jag kan inte säga att det varit särskilt underhållande, men nu tror jag att jag vet allt om hinduismens tre frälsningspassager...
 Resten av dagen har jag börjat inse att min dator inte tycker om mig längre och att jag saknar två av mina bästa kompisar, den ena har åkt till Kanarieöarna med en sista-minutenbiljett och den andra är i Paris över helgen...
Ja, snart ska jag gå och lägga mig, det blir tidigt idag eftersom jag inte känner mig hundra procent frisk!

Sista minuten-tips! Drick en kopp rött te någon timme innan du ska gå och lägga dig så blir man avslappnad och känner sig glad :)
Godnattis!

Det här är jag

Jag heter Ebba och är född 1996, tycker om glass, böcker, te, musik och mycket annat :)
 Jag bor i en rödsvart villa med min mamma, pappa, syster, bror och katt. På fritiden är jag med i ett band och jag läser och skriver mycket, inte bara skolarbeten utan egna berättelser och annat kul :)
 Den här bloggen kommer handla om en mängd olika saker, men främst om sådant som händer i min vardag och om lite olika tips och idéer jag får. Eftersom jag är nybloggare kan det hända att det blir lite skumma inlägg eller så, men jag hoppas ni kan förstå det :)
 Yiyene är ett namn som mina kompisar brukar använda på mig, så nu har ni bloggnamnet förklarat.

Hoppas du tycker att bloggen är intressant och att du besöker den lite då och då, och tipsa gärna om mig om ni tycker om det ni läser :)

Kram Ebba

(det här inlägget blev ju faktiskt lite skumt, ber om ursäkt för det)


Första bilden

Den här bilden är tagen från bussen till skolan, tyckte att den var ganska fin :) Plus att det är en vårbild...



Vad tycker ni? För att vara första bilden är jag ganska stolt ;)
Byebye :)

Sommardrömmar

Hej på er! :)
Har blivit lite smått kär i sommardrömmar och längtar så mycket dit! Redan nu är ett teaterläger och en Linkin Park-konsert inplanerad. Måste säga att jag också har sett några riktigt trevliga sommarkläder på H&Ms hemsida där jag har kollat för fullt idag :)

Idag gick jag i skolan och såg på en usel film på svenskan, så dålig att jag glömt bort namnet... På hemkunskapen rullades köttbullar och på samhällskunskapen diskuterades det för fullt.
Sedan kom jag hem och såg på lite tv och myste framför en kopp myntate.

Jag tänkte lägga upp lite bilder och sånt snart, men ni får hålla ut ett tag då min dator är en aning trött...;)

Kramar Ebba

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, det är Ebba-dagen idag :) Jag har prov på hinduismen imorgon så det blir typ en form av sista minuten-plugg idag, jag orkar verkligen inte...
 Idag kommer väl jag i alla fall försöka ta det lugnt och inte bli sjuk, just nu känner jag mig inte helt frisk...:/

Igår hittade jag ett par skor som kändes måste ha, men det var självklart sommarskor. Vilket visar hur mycket jag längtar dit... Hehe ;)
 Jag drack också något konstigt te som fanns hemma, och det var typ det första äckliga teet jag druckit på flera månader! Jag såg också på två filmer på kvällen och gick och la mig klockan halv ett, vilket är mycket olikt mig...!

Tut tut sa båten och så gick bryggan! ;)

Musik, böcker och te...

...är vad jag har bestämt bloggen ska handla om! Självklart kommer det komma fler små inlägg i min vardag, och kanske lite recept och kläder? Nu är i alla fall temat bestämt! :)

Jag tar gärna emot dina bok- och musiktips också, det är inte bara jag som måste tipsa ;) har du något du vill dela med dig av, kommentera så ser jag det :)

Redan nu tipsar jag om mina favoriter gällande te... Friggs Rooibos Orientalisk Kanel och ett väldigt gott rött vaniljte... Tyvärr känner jag inte till märket eftersom det var i lösvikt. Lägger upp en bild senare :)

Hejdå!! :)


The Goldfish Song

Idag har jag gått i skolan och jag slutade ett, vilket var väldigt trevligt :) tyvärr hade vi bildlektion i jouren... Till lunch blev det fisk och potatis och det är det som har hänt idag :)
Jag funderar på att ge denna bloggen en mer specifik inriktning, har dock inte kommit på något ännu. Idag tänkte jag i vilket fall som helst tipsa om en låt som finns att hitta på youtube, kallas The Goldfish Song av Kina Grannis. Hon är väldigt begåvad och jag tipsar nog allt av henne nu när jag är igång!

Nu har det blivit vår också, trots slasket och snöhögarna. Glad vår till allihopa! Tänkte fira med lite bilder men känns lite kyligt ute, så det får bli en annan gång.

Ha det bra och kommentera gärna!


RSS 2.0